Direktlänk till inlägg 25 september 2009

Projektdagarnas rugby regler...

Av vrsrugby Ricardo.Rodriguez@vrg.se - 25 september 2009 08:41

Hej och välkomna till VRS RUGBY och projektdagarna under vecka 40! vi kommer att utöva världens roligaste sport och härmed följer reglerna vi kommer att använda oss av:


SPELREGLER FÖR TWO – TOUCH

Uppdaterad: 2009-09-04*


SPELPLAN

En yta som motsvarar en normal handbolls plan. Kan spelas inom- eller utomhus.


ANTAL SPELARE

5 spelare på plan samt 3 reserver, sk. ”flygande byte”, men endast när bollen är död. Utbytta spelare får bytas in igen senare under samma match.


SPELTID

Gruppspel: 2 x 5 minuter

Finalspel: 2 x 7 minuter


SPELETS IDÉ

Spelet går ut på att erövra motståndarnas mark, vilket symboliseras genom att lägga ned bollen i motståndarnas försöksområde , detta kallas att göra försök. När detta sker får det anfallande laget 5 poäng. Med att lägga ned bollen, menas att spelaren kontrollerat lägger ned bollen i försöksområdet, alltså inte släpper eller kastar ner bollen.


SPELETS GÅNG

Spelet startas med att ett lag genomför ett avspel, vilket lag som skall börja avgörs genom lottning.


Efter ett försök, återstartas spelet med ett avspel från det laget som släppt in” försöket.


Alla avspel görs från mittpunkten.


Vid all form av spel med bollen, måste bollen spelas med händerna och passas bakåt eller sidledes. Spelare får springa med och passa bollen utan att ha blivit touchad eller när spelare är touchad en ( 1 ) gång.


I touch får spelaren springa med bollen tills spelaren blir touchad två ( 2 ) gånger av en eller två motståndare. Vid två ( 2 ) touch går bollen över till motståndarlaget. Så länge spelare är touchad en ( 1 ) gång får han/hon fortsätta att springa med eller passa bollen, spelaren får dock ej göra försök. Samma försvarande spelare får dock ej toucha samma attackerande spelare två gånger i följd.


Om en spelare blir touchad och sedan passar bollen, försvinner den touch spelaren har och nästa gång spelaren får bollen kan spelaren göra försök, eller åter bli touchad en ( 1 ) gång, utan att det händer något.


Om ett lag under spel, tappar bollen – passar framåt – trampar på eller utanför sidlinjen – eller på något sätt vidrör bollen med fötterna. Skall bollen “gå över” till det icke felande laget. Spelet återstartas med ett avspel från det ställe där felet begicks.


Copyright©MMX - VRS RUGBY.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

it was a fantastic finish after Rugby days to decide with a touch-match! all did there best to solve various Rugby situations in sport, well done guys! Again we had the weather with us and you had all the energy in each attack or defenses situation...


Today we test, tag-rugby. touch, kick, drop kick, tackling drill so well done! Tomorrow, unfortunately, is the last day of instruction and rugby, we will use the entire session to play and I want you to use all these "rugby-keys" you received from us...


thanks so much for a great workout! we were lucky with the weather too, right? working with touch-exercises with depth probably help to be able to use us tomorrow or for you who determines you to go to Gothenburg with Exiles!     please cli...

what a great workout today! it seems like you are having fun! I think it works very well even though it was quite hot, so I would like to remind you of the bottle of water. Tomorrow Tuesday we will continue with:  challenge of tackle exerc...

Presentation

Omröstning

are you going to be at Årstafältet this Saturday and see Exiles live against Hammarby?
 YES
 perhaps
 NO

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ *** Välkomna till VIKTOR RYDBERGS  RUGBY  -   FOOTBALL * med Blogkeen
Följ *** Välkomna till VIKTOR RYDBERGS  RUGBY  -   FOOTBALL * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se